Előadás

Főoldal Előadás

Kortalan Kortárs

Egy est. Két felvonás. Sorozatosan.
 

Januárban az est hívószava: #disney

A kortárs szépirodalmi performansz sorozat következő epizódja a mesék körül forog. A három színésznő elkalauzol a felnőttmesék világába, de megmerítkeznek a gyerekkori emlékeinkben is. Megtudhatjuk, hogy a kortárs magyar írók hogyan folytatnák Hamupipőke vagy Hófehérke történetét. Vajon tényleg boldogan éltek?

Az előadás szokás szerint egyetlen alkalommal lesz látható a Mozsár Műhely színpadán.

Akik játsszák: Fodor Annamária, Herczeg Adrienn, Bodor-Németi Gyöngyi

Vendég: Pogány Judit

Produkciós vezető: Gáspár Anna

Három színésznő ötletéből született előadássorozat, melynek során olyan kortárs magyar szövegeket visznek színpadra, melyek egyébként talán sosem kerülnének így "terítékre". 

Esszéket, novellákat, tárcákat mondanak, énekelnek, sírnak és nevetnek a deszkákra, miközben a képzőművészet, a film és a zene is megjelenik. Minden előadást csak egyetlen egyszer adnak elő a művészek!

Az első felvonásban kortárs szövegek feldolgozását láthatjuk, ami minden eseményre külön, a témában felkért művészek munkáiból áll össze. Van köztük olyan író/költő, aki kifejezetten erre az estére írt valamit, de akad olyan is, aki korábban nem publikált művét hozza nyilvánosságra. A második felvonásban Szily Nóra kérdezi az aznapi témáról és sok minden másról a három színésznőt és egy meghívott vendéget.

Az előadás időtartama: kb. 120 perc egy szünettel

A Független Színművészetért Alapítvány és a Manna közös produkciója.