„Mindent merünk és mindent akarunk” Ég és nő között a Mozsár Műhelyben

Főoldal - Hírek
Olyan tripen mennek végig a színészek, ami közben nem nagyon lehet megpihenni…

Január 10-én mutatják be a Mozsár Műhelyben – Fodor Annamária rendezésében, Kakasy Dóra és Bercsényi Péter főszereplésével – az Ég és nő között című „színpadi mozaikot”, mely „a férfiról és a nőről” szól – tizenkét képben.

Fodor Annamária: Nem vagyok rendező, és nem is akarok az lenni. Ez a munka közös alkotás. Nem az önmegvalósítás volt a szemem előtt. Meg kellett találni a közös pontokat. Mindhárman hasonlítunk egymásra abban, hogy mindent merünk és mindent akarunk, valamint mindannyian dolgoztunk bábszínházban. Így került az előadásba a báb, az árnyjáték, az ének és a tánc. Az előadás másfél órája alatt, olyan tripen mennek végig a színészek, ami közben nem nagyon lehet megpihenni sem nekik, sem a nézőknek. A színészeknek szuper jó stílusgyakorlat és jutalomfalat mind a tizenkét kép.

Kakasy Dóra: Izgalmas kihívás ennyiféle módon megközelíteni a férfi–nő kapcsolatokat és helyzeteket: több ponton is erősen kikényszerített a komfortzónámból. Nagyon igyekszem én magam is elhinni azt, amit a rendező elhisz rólam, hogy képes vagyok rá… Van, hogy hiába köt össze két embert egy csomó minden, a végén valahogy mégis elcsúsznak egymás mellett. Ez szomorú, de a történetben a fájdalom mellett rengeteg szépség is van, időnként meg humoros is. Az a kedvencem, amikor tangózunk. Ebben a férfi és a nő szerepet cserél, próbálják egymás helyzetébe képzelni magukat.

Bercsényi Péter: Egy emberélet tizenkét szakaszát mutatjuk be, a kora kamaszkortól, azaz a tavasz ébredésétől egészen az utolsó leheletig. Azt, hogy hogyan találkozik az élet különböző fázisaiban egy férfi és egy nő. Mi az a kapocs, amelyet nem lehet széttépni, ami állandóan egymáshoz húz – akár a pokolba, akár a mennybe. Amikor olvastam, azt éreztem, ennél távolabb semmi nem állhat tőlem, mint ezek a szövegek és helyzetek. Aztán ahogy elkezdtünk próbálni, szép lassan felpattantak a borsóhéjak, és kiderült, hogy bizony ez a szituáció is ismerős, meg az is… Nagyon szeretem például azt a részt, amikor elmegyünk bankot rabolni. Az olyan tarantinós feeling.

A teljes cikket ide kattintva olvashatod.

 

Legfrissebb Hírek

2019. április 14.

2016. december 4-én mutatták be A Független Színművészetért Alapítvány és a Manna közös ...
bővebben ...

2019. április 05.

Tájékoztatjuk kedves Nézőinket, hogy az április 6-i Egy tenyér ha csattan előadás betegség miatt ...
bővebben ...

2019. március. 18.

Február közepén mutatták be a Mozsár Műhelyben a Call girl című előadást, Mészáros Piroska one ...
bővebben ...

2019. március. 06.

…addig is kell csinálni valamit, sőt, addig is meg kell élni valamiből. Főleg, ha az ember lánya ...
bővebben ...