Egressy Zoltán novelláiból készül előadás a Mozsár Műhelyben

Főoldal - Hírek

Egressy Zoltán Júlialepke című kötetének négy novellája alapján készült az Álmos utas haragja – négy hallomás című előadás.

 

A Mozsár Műhely indulása óta mindig is kiemelten fontos feladatának tartotta a kortárs magyar művek színrevitelét. Ebbe a sorba illeszkedik most az a színpadi adaptáció, amit Simon Kornél, az előadás rendezője és a szerző közösen jegyez. Az ősbemutatóra február 19-én kerül sor a Mozsár Műhelyben.

Egy idős asszony, aki felkeres egy fontos embert a múltból. Egy virágáruslány, aki súlyos titkot rejteget. Egy taxisofőr, aki nem tud szabadulni volt szerelme emlékétől. Egy nővérke, aki inkább hókutató szeretne lenni. Egy idős asszony, aki felkeres egy fontos embert a múltból.

Négy, látszólag hétköznapi történet bontakozik ki a szemünk előtt, melyekről rendre kiderül, hogy van bennük egy csavar. A darab végén arra is fény derül, mi az a pici, de fontos kapocs, ami összeköti a négy szereplőt. A minimalista hangulatú és látványvilágú előadásban az emberi történetek és érzelmek kerülnek fókuszba olyan avatott művészek tolmácsolásában, mint Földes Eszter, Ódor Kristóf, Sipos Vera és Vándor Éva.

 

forrás: szinhaz.hu

 

Legfrissebb Hírek

2020. február 26.

Különleges irodalmi projektet indítanak a Mozsár Műhelyben március 7-től: a Pucér fiúk olvasnak ...
bővebben ...

2020. február 24.

…ugyanaz a fajta szerelem. Az a sírig tartó, de nem az egészséges fajtából. Fura dolog ez a ...
bővebben ...

2020. február 17.

Február 19-én mutatják be az Egressy Zoltán novelláiból írt Álmos utas haragja c. darabot ...
bővebben ...

2020. február 06.

Egressy Zoltán Júlialepke című kötetének négy novellája alapján készült az Álmos ...
bővebben ...