“HATALMAS A KÜLÖNBSÉG SZÍNHÁZ- ÉS FILMRENDEZÉS KÖZÖTT” – INTERJÚ SPÁH DÁVIDDAL

Főoldal - Hírek

Február közepén mutatták be a Mozsár Műhelyben a Call girl című előadást, Mészáros Piroska one woman showját, amit a népszerű Tömény történelem rendezője, a Kicsi óriások korábbi zsűritagja, Spáh Dávid állított színpadra. A Família Kft. egykori gyerekszínésznének ez volt az első színházi rendezése. Ennek kapcsán beszélgettünk őrült nőkről, munkahelyi stresszről, bolhacirkuszról, a színházi és a filmes munka különbözőségéről.

 

Azt olvastam, hogy elsőre igent mondtál Piroskának. Miért?

Az az igazság, hogy váratlanul ért, amikor Piroska felkért a feladatra. Korábban volt néhány színházi megkeresésem, de azokra rendre nemet mondtam, mert eléggé tartottam a műfajtól. Leginkább filmmel, tévével és reklámmal foglalkozom, nézőként is ritkán jutok el színházba. Piroska ajánlatában a vele való közös munka lehetősége vonzott, miatta képes voltam félretenni a félelmeimet. Ő annak idején a semmiből került az életembe, egy tévésorozat, a Tömény történelem castingján találkoztunk. Egészen fantasztikus volt együtt dolgozni vele. Gondolom, az ő részéről is így lehetett, és talán ezért kért fel a Call girl rendezésére.

Miért jó vele dolgozni?

Vannak az úgynevezett őrült nők, mint Piroska is (kevés ilyen van), akikre a lehető legjobb értelemben és legnagyobb szeretettel azt szoktuk mondani a hátuk mögött, hogy „ez a csaj teljesen bolond”. Még kevesebb közöttük az olyan, aki nem válik saját maga áldozatává, vagyis az elképesztő vehemenciája és energikussága mellett végtelenül összeszedett tud maradni. Piroska egy nagyon erős, stabil csaj, szerintem még ő maga sem tudja, hogy mennyire. Bíztam benne és éreztem, hogy ki fogja bírni ezt a rendkívül megterhelő próbaidőszakot, hiszen negyven valahány teljesen telegépelt oldalnyi szöveget kellett megtanulnia és a színpadon teljesen egyedül kell helytállnia.

 

A teljes interjút itt olvashatod.

Legfrissebb Hírek

2020. június 10.

Kihirdetésre kerültek a StageHive videópályázatának nyertesei. A Mozsár Műhely ...
bővebben ...

2020. május 28.

Megyeri Lénát, a Mozsár Műhely produkciós vezetőjét kérdeztük pályájáról és arról, hogy lehet ...
bővebben ...

2020. április 18.

Ma este 19 órától az alábbi linken nézhetitek a Lackfi-Alpár-Korcsmáros:Netentúli ...
bővebben ...

2020. április 07.

Április 11-étől a Karnyónét, április 18-ától pedig a Netentúli történeteket nézhetitek megy egy ...
bővebben ...